2e Pinksterdag is het weer Poldervarkendag voor jong en oud! Kom jij ook?

Vorige week maakte ik een bezoekje aan ‘t Vlaerdings Poldervarken. Met eigen ogen heb ik kunnen zien dat het ook anders kan: vleesvarkens die opgroeien in vrijheid en met liefde!

Als vegetariër zie ik uiteraard dat mensen helemaal geen vlees meer eten, echter snap ik het echt wel dat mensen dit moeilijk vinden. Dat er dan boerderijen zoals deze bestaan, vind ik zo enorm fijn. Want als je dan vlees eet, doe dat dan bewust en verantwoord.
Dat dacht Esther van het Poldervarken ook! Ze heeft haarzelf 3 jaar de tijd gegeven om te kunnen investeren in het concept en sinds ruim 1,5 jaar mag ze het Poldervarken een echt bedrijf noemen.

De biggen en varkens die leven bij het Poldervarken kunnen dag en nacht genieten van de vrijheid. Ze lopen heerlijk op de weide en iedere maand krijgen zij een vers stukje land dat weer om geploeterd mag gaan worden. De varkens en biggen krijgen iedere dag alleen maar groente en fruit te eten en soms een boterham. De boerderij leeft van donaties van groothandelaren, fruit en groente die eigenlijk weggegooid wordt, komt zo ook weer goed terecht (dubbel win-win dus!).

Vorig jaar ontstond de eerste Poldervarkendag en dit jaar op 2e Pinksterdag, maandag 10 juni, is het weer zover. Een dag vol met activiteiten voor jong en oud. Je kunt komen kennismaken met de eigenares van de boerderij en proeven van de producten die op de boerderij worden gemaakt. Het Poldervarken is gevestigd bij Hoeve Avondrust, hier worden uit eigen boomgaard en moestuin de lekkerste streekproducten gemaakt!

Mijn kennismaking met het Poldervarken was uiteraard niet voor niets, op de open dag organiseer ik minishoots met de biggetjes.
Daarvoor inschrijven kun je hier doen!

Gaan wij jou ook zien? Zou ik enorm leuk vinden!

Liefs,
Melanie!

 

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *