het roer om #1 – doelen

Dat ik een druktemaker ben, dat weten jullie inmiddels wel. Vaak positief door al die energie die ik in dat lichaam van mij heb zitten. Soms juist enorm vermoeiend, er zit namelijk nooit een rem op mij en mijn hersenspinsels waardoor mijn hoofd dan ineens veel te vol zit en alles teveel lijkt. Time for change!

Op mijn Instagram vroeg ik jullie of het leuk zou zijn om deze journey met jullie te gaan delen: the journey to a better me. Jullie stemden allemaal op ‘YES’. So it began. Wekelijks ga ik jullie een update geven over hoe het met mij gaat en hoe ik stappen onderneem om verschillende doelen aan te pakken. Het volgen van mijn hart en mijn gevoel en het delen van de tips en resultaten. Ik heb er zin in! Waaraan ik allemaal wil gaan werken en welke doelen ik voor ogen heb?

Sparen
Iets wat mij nog het meest bezig houdt is denk ik geld. Ik probeer altijd zoveel mogelijk te sparen, wat enorm in strijd is met het feit dat ik ook zoveel mogelijk van het leven wil genieten (en niemand tekort wil doen). Hier wil ik balans in gaan vinden. Het grootste spaardoel is het sparen voor het kopen van een huis. Tegenwoordig heb je een heleboel eigen geld nodig, dus dat gaan we proberen bij elkaar te krijgen. Daarnaast is geld achter de hand hebben gewoon verdomd handig voor onvoorziene zaken.
Spaardoel: €5,000.- binnen 2 jaar.

Orde & rust 
Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Dit is iets wat ik continu tegen mijzelf zeg en toch laat ik het gebeuren. Op de eettafel, een hoekje in de keuken, op de trap. Van die plekjes waar ik van alles verzamel om het later op te ruimen. Natuurlijk blijft het zich opstapelen, waardoor ik er nog minder zin in heb. Ik wil ervoor zorgen dat alles een vaste plek heeft en dat er genoeg mogelijkheden zijn om iets op de juiste manier op te bergen. Zoals een sleutelkastje voor de sleutels, bijvoorbeeld.
Stap 1: geen los slingerende troep meer in huis, maar meteen opruimen.

Afvallen
Nog altijd voel ik mij dik of niet gezond in het lichaam wat ik nu bezit. Ik ben 1,5 jaar geleden zo een 12 kg afgevallen. Ik ging van 79 kg naar 67kg. Dit kwam door dat ik meer sportte, ik deed aan paalfitness (wat ik nog steeds enorm mis, maar hier momenteel ook even te gierig voor ben), aan boksen en aan paardrijden. Daarnaast at ik eigenlijk gewoon heel de dag niets tot aan het avondeten of ik gooide het er gewoon weer uit. Waardoor ik kon eten wat ik wilde, of dit nu goed of slecht voedsel was. Niet de juiste manier natuurlijk, daar was ik mij bewust van. Inmiddels zit ik weer rond de 72 kg en voelt dit als falen, al is er ergens ook wel het blije ei wat zegt: yes, nog steeds niet over de 75 heen. Dit ga ik dus ook aanpakken. Terug naar de 67 kg!
Stap 1: gezondere voeding, regelmatig eten, meer beweging en hulp accepteren.
Stap 2: paalfitness terug in mijn leven krijgen

Grenzen aangeven
Ik wil altijd alles en iedereen pleasen. Ten kostte van mij of tijd samen met mijn grote liefde. Wij zijn altijd druk en onderweg en ondanks dat we daar vaak zelf voor kiezen, ga ik vaker nee zeggen. Minder afspraken, nog meer spontaniteit. Wij hebben er voor gekozen om buiten de stad te gaan wonen, maar dat betekend niet dat wij diegene zijn die altijd de moeite moeten doen, toch?!
Ik kan overigens enorm hard zijn, dat weet ik. Blijkbaar toch niet hard genoeg voor mijzelf. Dus sorry, als iemand zich voor zijn kop gestoten voelt.
Het is vanaf nu: what you see, is what you get. Inclusief stemmingswisselingen en een klein, maar goed hart. 

Reizen
De drang om de wereld te zien, te ontdekken en te verkennen wordt steeds groter. Ik merk dat ik daar behoefte aan heb. Het leren kennen van andere culturen, zien hoe mooi de wereld kan zijn en de wereld verbeteren waar dat kan. Het lijkt mij dan ook enorm kicke om vrijwilligerswerk te gaan doen. Er is een paardenranch in Spanje, waar ik graag de handen uit de mouwen wil steken en zo heb ik meer dingen gelezen en gehoord. Weet jij trouwens meer van dit soort projecten waar je ook voor korte duur kunt helpen dan hoor ik dat graag!
Natuurlijk is reizen ook iets wat mijn spaardoelen in de weg staan, dus daar probeer ik andere oplossingen voor te bedenken. Zoals alles wat ik verkoop in een apart potje stoppen. Meedoen met de zegeltjes actie van de lokale supermarkt en alles wat er extra wordt verdiend door ons ook apart te houden.

Hebben jullie tips voor mij om al mijn doelen te bereiken? Alle tips die ik van jullie mag ontvangen, zal ik ook weer met jullie delen.
Let’s kick some ass!

Melanie – Mevrouw Wiebelkont.

12 Comments

 1. Suzanne

  oktober 11, 2018 at 7:52 pm

  Goed bezig meis! Komt helemaal goed!

  1. admin

   oktober 12, 2018 at 12:37 pm

   Thankyou! Waar een wil is, is een weg: zonder wegwerkzaamheden dit keer!

 2. Ron

  oktober 11, 2018 at 7:58 pm

  Goede voornemens allemaal zeg! En lekker om zelf zo een stok achter de deur te zetten door het openbaar te maken.
  De dochter van vrienden van mij is in Spanje geweest op zo’n paarden rescue ranch. Als je wil kan ik wel wat contactinfo vragen voor je?

  1. admin

   oktober 12, 2018 at 12:36 pm

   Precies dat dus. Ik kan het wel tegen mijzelf blijven zeggen, maar naar mijzelf luister ik niet altijd. Supertof! Alle informatie is welkom!

 3. Jeroen

  oktober 11, 2018 at 8:50 pm

  Tip: Open een internet Moneyou-rekening. (ABNAMRO zit hier achter) Dit is gratis en je krijgt 5 aparte rekeningen. Ideaal om 5 potjes te maken. Bijv. huishouding, paalfitness, reisdoel en spaardoel. Je kunt zelf een spaardoel 6 of 12 maanden vast zetten, zodat je er ook niet zo gemakkelijk aankomt. Succes!!

  1. admin

   oktober 12, 2018 at 12:35 pm

   Thanks voor je tip! Nu maak ik ook gebruik van verschillende spaardoelen bij de ING. Ideaal voor het overzicht, maar kan er inderdaad altijd weer wat vanaf halen.

 4. Anja - Minimalist Dutchie

  oktober 12, 2018 at 3:08 pm

  Wat een mooi lijstje en wat goed dat je je doelen zo in stappen weergeeft. Ik duim voor succes! Regelmatig bloggen is misschien ook wel een goeie stok achter de deur!

  1. admin

   oktober 14, 2018 at 6:15 pm

   Wat lief, dankjewel! Inderdaad, door er meer over te gaan schrijven, hoop ik mijzelf een nog grotere stok achter de deur geven!

 5. Bjorn Simmering

  oktober 12, 2018 at 5:16 pm

  Wat goed! Veel mensen (waaronder ikzelf) nemen ons van alles voor (in het hoofd) en uiteindelijk komt er niks van. Alleen al door het delen zet je volgens mij de juiste stap! Leuk! En succes natuurlijk 🙂

  1. admin

   oktober 14, 2018 at 6:16 pm

   Dankjewel! Hoe meer mensen er vanaf weten, des te minder ook de verleiding om misschien toch ja te zeggen op een etentje, want ze weten waarom niet 🙂

 6. Rowan

  oktober 13, 2018 at 2:12 pm

  Mooi lijstje, goed om stil te staan bij je doelen. Grenzen aangeven staat bij mij momenteel ook echt centraal.

  1. admin

   oktober 14, 2018 at 6:16 pm

   Dankjewel! Soms is dat echt even nodig hé.. even luisteren naar jezelf!

Leave a Reply