Het roer om #2 – vrijwilligerswerk in het buitenland

Het is nu een aantal dagen geleden dat ik mijn doelen openbaar heb gegooid en het voelt goed. Wat een super lieve reacties heb ik van jullie mogen ontvangen! Ik ben blijkbaar niet de enige die nog wat pondjes kwijt wil of struggled met het feit dat ze wat beter voor haarzelf wil opkomen en vaker “nee” wil zeggen. Daarom ook voor jullie: let’s kick some ass!

Ik vertelde jullie dat een van mijn doelen meer reizen is. Ik heb mijn speurneus eens flink in de lucht gegooid en thuis besproken wat ik voor ogen heb. Namelijk: vrijwilligerswerk in het buitenland. Je ziel voeden met mooie daden, mooie plekken en een avontuur aangaan om nooit meer te vergeten. Gelukkig was hij het met mij eens, al was er een voorwaarde: we gaan dieren redden.

Dat ons dierenhart groot is, wisten jullie natuurlijk al. Zie de foto hierboven: ik ging bij deze lieve varkentjes zitten, terwijl hun voorvaderen werden geroosterd omdat we terecht kwamen in een bbq festival. De man in kwestie vriendelijk, noch duidelijk (met dé blik!) gemaakt dat ik dit niet oké vond en de biggen voorzien van extra liefde. Het is dat we op de motor waren, anders had ik ze meegenomen. Weet nu trouwens wel waar het gezegde gillen als een speenvarken vandaan komt, ik wilde ze alleen maar kroelen.
Maar goed, we hebben verschillende projecten bekeken. Van een stichting die zich inzet voor apen in Kameroen tot een stichting die zich inzet voor the wildlife, zoals grote katachtigen (en meer dieren die jou eigenlijk op zouden kunnen eten), in Florida. Toch besloten we het eerst eens dichter bij huis te gaan zoeken. Stichting Paard in nood in Spanje. Al een tijdje volg ik hen op facebook en zij doen zulke mooie dingen voor de dieren daar. Niet alleen paarden, maar ook muildieren en katten en honden vangen zij op en samen met veel vrijwilligers zorgen zij ervoor dat de dieren geholpen, verzorgd en waar dat kan herplaatst worden!

Zo een vrijwilligersvakantie kost wat aan investering, niet alleen je tijd, maar ook je verblijf, vlucht en andere zaken zijn voor eigen kosten. Wat natuurlijk meer dan logisch is! Wij daar niet alleen heen om onze mouwen uit de handen te kunnen steken, maar ook om wat qua donatie te kunnen betekenen, zodat als wij weer weg zijn er nog meer diertjes geholpen kunnen worden. Dus heb ik mijn brein aan het werk gezet om wat inzamelingsacties te bedenken.

Een daarvan is het inzetten van mijn camera! Een fotoshoot op locatie naar keuze* voor een vaste prijs van €35,-. We gaan een halfuurtje shooten en achteraf krijg je 10 digitale bestanden toegestuurd. Alles wat ik met de fotoshoots ophaal gaat mee naar Spanje!
*vraag even naar de voorwaarden en meer informatie

Dit zal hoogstwaarschijnlijk niet ons enige avontuur zijn, want wij weten beide al heel graag dat het project in Florida ook heel hoog op ons lijstje staat en daarvoor sparen we dan weer verder.

Feitjes van de afgelopen dagen
– Ik word enorm blij van het onderzoeken en het plannen van de vrijwilligers trip. Het geeft een kick en een dosis energie.
– Ik voel dat er iets meer rust in mijn lijf zit door ervoor uit te komen dat ik ergens aan wil werken.
– Ik laat minder slingeren en heb weer zin om alles in het gareel te krijgen.
– Ik heb alsnog een dik vet patatje flip op, dat is pinda mayo zónder uitjes dames en heren. Oh, en een softijsje. Blame in on the weather…

So far, so good.

Liefs,
Melanie – Mevrouw Wiebelkont

Leave a Reply