Het roer om #4 – stand van zaken

Het is nu ongeveer een maand geleden dat het eerste artikel online kwam waarin ik jullie vertelde over mijn doelen. Ik merk dat er best al een hoop is veranderd en dat ik daardoor beter in mijn vel zit. Kleine stapjes brengen je uiteindelijk net zo ver en het geeft een mindere druk. Wat heb ik tot nu toe mogen bereiken?

Sparen 
Ik heb het sparen verdeeld over verschillende categorieën: huis, reizen, toekomst. Dit maakt het overzichtelijker en zorgt ervoor dat ik kan zien waar mijn prioriteiten liggen. Niet meer standaard een vast bedrag per maand, maar steeds een klein beetje meer (of toch iets minder) is voor mij een beter systeem. Zo wil ik nu bijvoorbeeld eerst €1000,- sparen om een reis te kunnen boeken. Het liefst een vrijwilligersreis, maar ik moet ook realistisch blijven en weet niet of dat op korte termijn gaat lukken. Als dat niet het geval is, dan schuiven we het gewoon even op.
Wat ik als extraatje doe om te sparen is al mijn kleine geld in een apart potje stoppen. Alles wat ik verkoop via Marktplaats of elders gaat daar ook bij. We zijn net terug van een weekendje Texel en ik had binnen 2 weken toch mooi €70,- extra dankzij wat ik verkocht had. Kaching!

Afvallen 
Met het afvallen zelf gaat het iets minder, maar ik zie mijn lijf -momenteel- wel positiever. Zo zie ik bijvoorbeeld de bouw van mijn lichaam eigenlijk best positief. Ik ben van nature krachtig in mijn armen en schouders en doordat ik destijds veel heb gebokst en in de paal heb gehangen zag ik laatst tijdens een rondje knallen in de sportschool dat mijn spieren nog steeds goed ontwikkeld zijn. Ik heb een prima lengte en eigenlijk zijn de vetjes die ik heb verzameld best oké verdeeld. Dat buikje dat is iets waar ik het hardst voor moet gaan werken.

Orde & rust 
Ik heb de afgelopen periode veel in huis gerommeld. Spullen uitgezocht, verkocht of weggedaan. Zo is onze kledingkast bijvoorbeeld ook weer helemaal up to date en dat geeft mij zo een heerlijk gevoel. Alles ligt zo strak en netjes opgevouwen! Ik heb wel nog steeds last van veranderdwang, maar dat is een dingetje waar ik mee moet leren leven. Ik houd nou eenmaal van afwisseling.

Grenzen aangeven 
Hoe moeilijk ik het ook vond en soms nog steeds vind, merk ik dat ik er steeds beter in word. Het is helemaal niet erg om een keer “nee” te zeggen. Soms heb je gewoon al andere dingen te doen of wil je even helemaal niets te doen hebben. Daarom dat ik nu ook even geniet van een weekje vrij zijn. Ik merkte enorm dat ik dit nodig had. Gewoon even niets en lekker mijn eigen tijden indelen. Zo staat er bijvoorbeeld echt nog wel een examen op mij te wachten, maar maak het niet uit of ik dit nou vandaag of morgen doe.

Reizen
Ik krijg al last van mijn rikketik bij het idee van op reis gaan. Verschillende reizen heb ik op mijn lijstje gezet, landen die wij ooit nog willen gaan zien of plaatsen waar we doorheen willen roadtrippen. Sommige ver weg en sommige wat dichter bij huis. Nu zijn de reizen dichter bij huis vaak ook voordeliger en gaan we dus eerst die bestemmingen maar eens onder de loep nemen. Wat willen we precies en hoe gaan we dat aanpakken? Door dat de reizen dichter bij huis voordeliger zijn, staat het ook onze spaardoelen iets minder in de weg. Win-win situatie!
Een aantal bestemmingen die sowieso op ons lijstje staan: Zakynthos, Canarische eilanden, B&B Finca Alegria de la vida in Spanje, ABC eilanden, Thailand, Amerika, Canada, UK en camping de Lievelinge in Nederland!

Heb jij voor ons tips voor deze bestemmingen? Laat het dan vooral even weten!

Liefs,
Melanie – Mevrouw Wiebelkont.

Leave a Reply