Horses & Hapjes 17 november

Ben jij erbij?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

De voordelen van kleine snacknetjes zijn enorm. In ons paardenparadijsje zie je er dan ook best veel hangen, op diverse plekken verspreid. Eén van de grootste voordelen, vind ik, dat je door te werken met kleine snacknetjes meer het natuurlijke hapje-stapje gedrag van een paard kan stimuleren. Je nodigt het paard uit om continu op zoek te gaan naar zijn voedsel. Iets wat hij in de wilde natuur ook zou doen. Een paard staat niet 20 uur per dag stil op één plek om aan zijn voedsel te komen.

Dit is het Snacknetje XS van Zeldenrust Haystack, deze netjes verkopen wij in onze Wiebelshop.

Zoals ik al zei zie je bij ons meerdere voerpunten met kleine snacknetjes. Alle plekken hebben weer een andere manier van ophangen. Op het ene plekje hangt het netje hoog en bij de ander weer laag. Hierdoor stimuleer je ook Passive Physio®. Je nodigt het paard uit zijn lichaam te gebruiken. Een paard eet 80% van de tijd onder zijn knie en 20% daarboven.

Ik gebruik de kleine netjes ook om af te wisselen in ruwvoer. Ze krijgen bij ons onbeperkt ruwvoer en dat bestaat voor zo een 60% uit hooi met lage suikers, energie en eiwitten en we wisselen af met een ander soort hooi waar ze minder veel van mogen hebben. De netjes zijn ook ideaal te vullen met stro, planten, kruiden of takken. Al zou ik persoonlijk voor grove, dikke takken de Flexivoerbal aanraden. Uiteraard kun je ook lekker op pad met je snacknetje om er een wat mee te gaan Wildplukken!

Maak jij al gebruik van snacknetjes?