De start van onze stichting: Wiebeldierenparadijs

15 nov 2021

De start van onze stichting.. het begon allemaal met een bepaald oer gevoel. Werken in de dierenopvang in Gouda, de veilingen ten behoeven van diverse organisaties, de verschillende donatiemogelijkheden.. het werd tijd voor een plan van aanpak. Want, hoezeer ik dit met liefde vanuit het Wiebelpaard bleef voortzetten, belastingtechnisch is het niet heel handig en we zetten ons niet alleen in voor paarden, dus onze winkel naam zou wellicht voor wat verwarring kunnen zorgen. Vandaar het Wiebeldierenparadijs, onderdeel van Mevrouw Wiebelkont & Het Wiebelpaard.

Onze eigen stichting starten is niet 1,2,3 gedaan, maar waar een wil is, is een weg. En al zijn mijn wegen vaak voorzien van wat werkzaamheden of hobbels: we zullen de bestemming altijd bereiken. Mijn vriendin attendeerde mij erop dat ik een crowdfunding moest starten. Het was niets anders dan geld vragen voor andere stichtingen.. maar toch voelde dit een beetje gek. Met liefde en hartverwarmende woorden en donaties werd de crowdfunding warm ontvangen. Wat ongelooflijk lief allemaal!

Welkom thuis Tony!

We namen ons nieuwe superheldje Tony mee uit de dierenopvang. Hij werd de mascotte van de stichting, al zijn al onze dieren dat uiteraard. Zijn aankomst op donderdag ging vlekkeloos. Zo nieuwsgierig en lief als hij is ontdekte hij alles van zijn nieuwe tijdelijke woning. In een hokje apart, want hij moet nog groeien en gecastreerd worden dus hij kan nog niet bij de anderen en sowieso is dit altijd een koppel proces. Zijn neusje was echter zo klein, dat hij met het door de tralies heen snuffelen is gebeten door een van onze andere konijnen. Op zaterdagavond gingen we dus met spoed naar de dierenarts om zijn neus te laten hechten. Hij kreeg een klein roesje, want met 680 gram was dat niet geheel zonder risico. Inmiddels is het maandag en verblijft Tony weer buiten waar hij zijn wintervachtje aan kan maken. Tony mag dan ook bij ons groot en oud worden!

Maar wat gaan we nou allemaal doen? Een klein beetje extra meer als wat we al deden en dat was:
– veilingen met tweedehandsartikelen ten behoeve van de dieren
– doneren aan stichtingen die dit hard nodig hebben
– producten (zoals wekelijks groente en fruit) meenemen naar de dierenopvang in Gouda
– tweedehands producten inzamelen voor de veilingen

Inmiddels heb ik een facebookpagina aangemaakt waar je als donateur op de hoogte gehouden wordt van de ondernemingen binnen het Wiebeldierenparadijs. Updates over wat we zoal met jullie centjes hebben gedaan of over hoe het nu met de dieren gaat. Grote avonturen, beginnen klein!

Ik ben zo ontzettend dankbaar voor al jullie lieve steun. Wil je ons nog meer helpen? Een aantal dingen kun je kosteloos doen:
Onze berichten delen, de doneeractie delen, een spaarpotje neerzetten in jouw onderneming/bij jouw vereniging voor onze stichting of doneer spullen die je niet meer gebruikt voor de veiling. Samen maken we de wereld mooi voor alle dieren!

Liefs,
Melanie