Horses & High tea

Is er een paradijs voor alle dieren op de wereld? In een wereld waar we zoveel leed zien, zoveel ruimte voor verbetering, is er een plek waar dieren kunnen leven zoals ze behoren? Ik denk van wel. Als eigenaar, al zeg ik liever vriend, van een dier ben ik ervan overtuigd dat je alles doet wat in je macht ligt om goed voor je dier te zorgen. Toch zijn er omstandigheden waardoor er soms niet meer voor een dier gezorgd kan worden of zijn er omstandigheden waarin een dier in nood is en waarbij het van belang is dat deze dieren zo snel mogelijk verhuizen.

Paradis d’ Animaux een Frankrijk, een waar paradijs voor alle dieren. Henk en Laurenca verhuisden in 2016 met maar liefst 85 dieren vanuit de Belgische Ardennen, na een lange zoektocht en omdat ze uit hun voegen groeide wat betreft opvang, naar deze magische plek in Frankrijk, waar ze (voorlopig) genoeg ruimte hebben om de opvang voort te zetten.

Opvang, afstand, dieren die hier terecht komen.. hoeven nooit meer weg. Eind oktober bracht ik samen met mijn vriendin Elza een bezoek aan deze stichting en beleefden we 5 dagen van dichtbij hoe het is om hier te zijn. Te zijn is het enige wat de dieren hoeven te doen. Ieder dier geniet van persoonlijke aandacht, extra zorg waar nodig en vooral heel veel vrijheid. Twee kuddes paarden, een kudde ezels, een groep konijnen, eenden, kippen, ganzen, honden, katten, cavia’s, varkens, geiten.. vergeet ik nog iets? Maar natuurlijk: Ollie de stier! 150 dieren verblijven in dit paradijs en dat maakt dat geen dag hetzelfde is. Ik zou er nog heel veel over kunnen schrijven, maar ik laat jullie liever beelden zien.

Ervaar met ons mee. Kijk mee hoe de dieren hier leven. Wil je iets voor de stichting doen? Help ons dieren helpen!

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mij zo welkom heb gevoeld hier en weet zeker dat ik nog eens terugkom. Een herrinnering, met een gouden randje <3 Liefs.