Snacken met Mora en de Vegetarische Slager!

Snacken met Mora en de Vegetarische Slager!

De week zonder vlees is net voorbij. Deed jij hieraan mee? Een jaar geleden had ik nooit verwacht dat ik compleet vegetarisch zou zijn. Ik vond het lastig om juiste keuzes te maken en wist niet wat ik op tafel kon zetten. Een keukenprinses ben ik nou eenmaal niet bepaald, haha!

Sinds september 2018 mag ik mij dan een echte vegetariër noemen. Ik eet geen vlees meer: en dat voelt goed! Bewustzijn van al het leed dat onze dieren ondergaan voordat ze op jouw bord belanden heeft mij doen inzien dat ik dit niet langer wilde. Ik vond het hypocriet om te stoppen langs de weg om ieder dier te kunnen aaien om vervolgens ‘s avonds weer een stuk koe naar binnen te schuiven.

Het was niet altijd even makkelijk. Sergio die eet wel graag vlees en ik ben dus opzoek gegaan naar gerechten en vervangers die nergens aan ten onder doen. Ik ben niet het type dat een ander iets wil opleggen, al vind hij het inmiddels gelukkig prima dat we bijna geen vlees meer in huis hebben. Wat er daarvan wel in huis komt, dat heeft hij zelf mogen kopen.Tegenwoordig is het echt niet meer lastig om vegetarisch te zijn of te worden. Er zijn zoveel goede vervangers beschikbaar en de supermarkten hebben hele schappen met vleesvervangers voor ons ingericht. Een aantal merken die ik graag in huis haal zijn o.a: ViveraQuornValess en natuurlijk de Vegetarische Slager.

Dat ik van lekker eten houd, dat is geen geheim. Wekelijks halen (of bakken) wij een frietje. Het enige vegetarische wat er bij de gemiddelde snackbar te vinden is dat is een kaassoufflé of een bamihap (niet allemaal overigens). Toen er een aantal weken geleden een samenwerking tussen Mora en de Vegetarische Slager ontstond maakte mijn vegetarische hart een sprongetje. IK KAN WEER SNACKEN! En het allerfijnste is nog, ze kunnen gewoon in de oven. Als wij namelijk thuis zelf een friet avond hebben, dan bakken wij die tegenwoordig in de oven. Dat maakt het net even meer verantwoord 😉

Voor iedereen die overweegt vegetarisch te eten, zich ervan bewust is of iemand anders voor de gek wilt houden om het zo te laten proeven: do try this at home! Ik heb zelf de bitterballen in huis gehaald en de kipcorns en kan je garanderen dat ze zo lekker zijn en er echt geen verschil te proeven is!

Ik ben benieuwd of jullie ook wel eens vegetarisch eten of misschien zelf vegetariër zijn? Ik vind het altijd leuk nieuwe recepten of vegetarische merken te ontdekken!

Sidenote: ik heb een tijd geprobeerd om ook vegan te worden, ik merk dat dit voor mij momenteel nog heel erg stressvol is om continu bezig te zijn met wat ik kan gaan eten. Ik maak wel steeds meer vegan keuzes en stimuleer iedereen om liever en vooral bewuster met onze dieren om te gaan! Dit artikel is niet gesponsord!

Liefs,
Melanie – Mevrouw Wiebelkont

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. Martin Davids
  23/03/2019 / 13:59

  began is slecht voor je , onderzoek heeft aan gewezen dat wij mensen daar niet voor gemaakt zijn , wij kunnen b.v de gif stoffen uit planten niet afbreken zoals een koe ( met extra magen dat wel kan ) .
  daarbij ooit wel is nagedacht wat voor een gevolgen dat heeft voor die dieren ? Je bent tegen dieren leed , maar als iedereen vega gaat wat dan te veel koeien en varkens met als gevolg , sorry jongens maar jullie zijn met te veel dus maken we jullie maar af zonder dat jullie dood ook maar enig nut heeft ( voedsel) dan financieel gewin .
  daarbij komt er nog meer land bouw grond waarbij dieren hun leef gebied verliezen , om nog maar te zwijgen van de kap van bossen etc voor palm olie en soja .
  Dus leuk verhaal maar zoals gewoonlijk met dit soort dingen weer 1 zijdig .

  • admin
   Auteur
   24/03/2019 / 18:33

   Beste Martin,
   Dit ‘verhaal’ is niet eenzijdig. Heb je een link naar het onderzoek? Zou ik wel eens willen lezen dan. Ik heb wel wat documentaires die je zou kunnen bekijken op Netflix zoals Forks over Knifes. Een compleet vegan leven is voor mij (momenteel) niet haalbaar. Zo zou ik de eieren van mijn eigen kippen bijvoorbeeld liever opeten dan de eieren van legkippen, die zonder vrij en blij leven dus. Daarbij: als de vraag naar vlees minder wordt, wordt ook de populatie en de (niet biologische) bevruchting om bijvoorbeeld kalveren te krijgen verminderd. Er is bij landbouw veel minder uitstoot dan bij de productie van vlees- en melkkoeien. Over Soja ben ik niet 100% te spreken evenals alles wat gemaakt is van palmolie, vanwege wat dit met ons milieu doet. Dan nog iets, mijn bewuste keuze om geen vlees meer te eten is niet de keus voor en van iedereen, die keus respecteer ik (tot op zekere hoogte). Als je mijn stuk goed hebt gelezen, dan lees je ook dat ik niemand iets zou willen opleggen, maar bewustwording wel iets heel belangrijks vind. Dat maakt dat dit verhaal dus nog minder eenzijdig is. Wellicht wil je de volgende keer je mening, of wat beter onderbouwen of gewoon voor je houden. Dit is mijn standpunt en meer ga en kan ik daar niet van maken. Mijn reden om geen vlees te eten is duidelijk.

 2. 21/03/2019 / 14:44

  Ik ben dol op snacken en niet voor dierenleed. Moet eerlijk zeggen dat ik de meeste “vleesvervangers” uit de supermarkt niet te eten vind. Maar deze tips ga ik zeker proberen!

  • admin
   Auteur
   22/03/2019 / 15:36

   Hi Saralien,
   Leuk om te horen dat je de snacks gaat proberen! Ik moet eerlijk zeggen dat je vleesvervangers ook wel echt moet leren eten, veel mensen blijven hangen op “het is geen vlees” en dat is het ook niet! Zodra je het product accepteert op wat het wel is, dan scheelt dat al de helft. Daarnaast vind ik ook echt niet alles lekker hoor! Gerechten zoals bami of nasi kun je makkelijk het gehakt vervangen met rulgehackt van de vleesvervangers. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk