Horses & High tea

Als je zo deze titel leest denk je wellicht dat onze relatie nog niet zo lang gaande is. Niets is minder waar, wij zijn al ruim 9 jaar samen en zijn nog nooit met zijn tweetjes op vakantie geweest.
We zijn wel samen op vakantie geweest, maar altijd met vrienden en anderen erbij. Daar moest even verandering inkomen. Dus boekte ik als kerstcadeau een reisje naar Londen voor het liefje zijn verjaardag.

Zo gezegd zo gedaan en 4 april vertrokken wij om onze eerste trip samen te maken. Vier hele dagen genieten, alleen met elkaar, van al het moois wat deze wereldstad ons te bieden heeft. En dat hebben we gedaan! Nu ben ik geen travelblogger of geef er een naam aan, maar ik kan jullie wel vertellen wat wij een beetje hebben gezien en gedaan.
Wij zijn niet het type kunst- en cultuurmensen, maar vinden het wel ontzettend leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Toen we aankwamen hebben we meteen een Oystercard gekocht, dat is de OV-Chipkaart van hier, maar dan met een andere naam. Wat superfijn is, is dat als je in Zone 1 en 2 reist en je boven de 7 pond gaat, dat het je maximaal die 7 pond kost om overal naartoe te reizen. We hebben veel gebruikt gemaakt van het Underground systeem en jeetje wat een netwerk is dat zeg! De metro in Rotterdam is er niks bij..

Dag 1
Op dag één reisden we eerst naar ons hotel, dat lag in de wijk Paddington (die van dat beertje). Het hotel was niet mega super, maar prima om een weekend in te verblijven. Het was lekker vlak bij het openbaar vervoer. Nadat we onze spullen hadden gedropt en even een broodje hadden gegeten, gingen we naar het welbekende Oxford Street. Hier hebben we onze ogen uitgekeken en zijn we langs de M&M store geweest. Uiteraard met een doosje M&M’s weer naar buiten gelopen en deze heeft zelfs het weekend overleefd haha. Ik had van te voren een lijstje gemaakt met plekken die ik graag wilde bezoeken. Zo gingen wij daarna naar het Covent Garden. Hier is de Apple Market, kleinschalige markt met handgemaakte spullen, maar ook een gezellig soort plein met allerlei eettentjes en gezellige winkeltjes. Vlakbij het Covent Garden bevindt zich: Milk Train! Hier heb ik een heerlijk vers chocolade softijsje gegeten op een bedje van suikerspin en omringd door Oreo koekjes.. loopt het water je al in de mond? Nee.. nou misschien na deze foto dan.

 

Na dat ijsje zijn we naar het Regent’s Park geweest, een prachtig groot park waar je echt wel uren kunt wandelen. Er staan rond deze periode van het jaar prachtige bloesembomen (waar uiteraard alle cameramensen omheen stonden, inclusief wijzelf haha) en het park is verdeeld over verschillende stukken. Wij liepen naar het Queen Mary’s Garden gedeelte en toen ging het natuurlijk regenen. We hebben nog een ronde kunnen maken bij de Japanse tuin en toen vonden we het wel tijd na al die gelopen kilometers om een hapje te gaan eten. Het was tenslotte Sergio’s verjaardag en laat hij nou gek zijn op pizza!

 

Dag 2
We begonnen de dag richting Nothing Hill, van die picture perfect pastelkleurige huizen met grote entree’s naar de kolossale voordeuren. Jup, die wijk. We hebben een stuk door de wijk gewandeld en hebben over de markt op Portobello Road gelopen. Veel vintage en antiek met her en der toeristenwinkels. Het was overigens niet echt heel lekker weer, jullie genoten in Nederland namelijk van een graad of 18 en wij van een graad of 10, gelukkig had ik truien ingepakt! Na de markt zijn we richting de Tower Hill gegaan met daarbij horend de Tower Bridge. Beide prachtig om te zien. Wij hadden een voucher voor een CityCruise vanaf de Tower Pier tot aan de Westminster Pier, hoe we daaraan kwamen vertel ik je onderaan de pagina! Daarna zijn we naar Borough Market geweest, een markt die gericht is op eten! Jullie weten inmiddels dat wij gek zijn op eten en je had hier echt zoveel keus. Het was net een groot foodtruckfestival! Er is trouwens ook een enorm aanbod aan vega en vegan opties, vond ik leuk om te zien. Na Borough market liepen we langs het water en gingen we langzaamaan terug naar het hotel. Even bijkomen.. Die avond zochten we na ons avondeten SOHO op, de Chinese straat, om daar een bubble wrap te eten (zoek maar eens op jummie), blijkbaar waren we die dag ervoor ook al deels langs SOHO gelopen, maar jeetje wist ik veel waar alles lag haha. Zo was ook het Picadilly Circus, waar we daarna naartoe gingen, daar vlakbij en zijn we ook daar al eens een straat van verwijderd geweest. Onwijs leuk om eens te zien met die gave billboards en al die lichtjes en getalenteerde mensen.

  

Dag 3
Ik zal het iets korter en bondiger gaan maken, zo verliep onze trip immers ook. We hadden de eerste dagen al zoveel gezien! Op mijn lijstje stond ook de Camden Market (dit is iets wat ik mij van mijn schooltripje 8 jaar geleden nog goed kon herinneren). Camden is lekker alternatief en je kijkt je ogen uit, ik kreeg spontaan weer zin om mijn haar deels roze te verven. Ik heb op Camden unieke gympen laten maken bij Koko Art. Ik kon niet kiezen uit de vele voorbeelden dus vroeg hen of zij mijn tatoeage op een schoen konden zetten en dat kon, supertof!
Na Camden zijn we naar het Buckingham Palace gereisd, onze voeten konden inmiddels echt niet meer van al dat lopen haha, maar dit moest je gewoon een keer gezien hebben. De avond hebben we op het andere gedeelte van Oxford Street doorgebracht en we aten wat bij YO Sushi in een groot warenhuis, waarna we nog een keer langs Picadilly Circus terugliepen om daarna terug te gaan naar ons hotel voor de laatste nacht.

 

Dag 4
Onze laatste dag begonnen we in de wijk Shoreditch, hier scheen een leuk pop-up winkelcentrum te liggen, maar dat was gesloten. We waren ook wel erg vroeg (net zoals iedere dag, ik was gewoon uit mijzelf standaard rond half 8 wakker!) en toen zijn we doorgelopen de wijk in. Inclusief irritant rolkoffertje die steeds op zijn kant ging, thanks liefje voor het rollen ;-).
Shoreditch is een wijk waar veel kunst en graffiti op de muren te vinden is en ook weer veel vintage markten. Persoonlijk had ik iets meer graffiti verwacht, maar door het vele lopen kwamen we uit bij Spitalfields Market. Hier hebben we dan ook onze laatst wandeling gemaakt en toen zijn wij bijtijds vertrokken richting het vliegveld. We waren alleen echt mega vroeg op het vliegveld, we hadden ons verkeken op de tijd en dachten er langer over te reizen, maar zo waren we in ieder geval lekker op tijd haha.

En toen zat het er alweer op. Onze eerste reis samen. Ik heb er ontzettend van genoten om samen lekker alles te zien en te ontdekken, ondanks de spierpijn van alle kilometers die wij hebben gemaakt met de benenwagen (zijn wij niet gewend, verwende automobilisten) en ik kan niet wachten op onze volgende reis. Ik boekte deze citytrip via The Travel Club bij Remona de Winter. Ik gaf mijn wensen door en zo bekeek zij de beste opties. Heel fijn dat dit zo voor ons geregeld werd. Als extraatje kregen wij korting op het parkeren bij Schiphol en ook de voucher voor de  CityCruise!

Het is een lekker lang verhaal geworden, maar ik hoop dat ik jullie zo een beetje heb kunnen meenemen in onze reis!
Liefs,
Melanie!