OVERNACHTEN | B&B de Droomgaerd – Zuid Holland

05 sep 2018

Bed & Breakfast de Droomgaerd, een heerlijke plek als je eens echt wilt genieten van de rust en ruimte die Nederland te bieden heeft.

 

Ik werd verwelkomt door Bote, een van de eigenaren van de B&B. Een warm welkom, met een lekkere kop koffie en een overheerlijke homemade perentaart!
Na lekker te zitten kletsen (eigenlijk niet handig tijdens het eten van die lekkere taart..) pakte ik mijn camera er eens bij en leidde Bote mij rond. Oepsie! Ik zou Mevrouw Wiebelkont niet zijn als ik deze beginnersfout niet zou maken: het SD kaartje zat nog in mijn laptop. Gelukkig doet mijn telefoon het ook nog en mag ik altijd terugkomen om foto’s te schieten van de prachtige omgeving die zij bezitten. De mooie artikel foto’s hebben jullie dus nog van mij tegoed.. 😉

Nadat de kinderen allemaal het huis hadden verlaten bleven er een aantal kamers leeg. Wat te doen met die ruimte?! In 2013 werd de boel verbouwd en aangepast zodat op 1 april 2014 de deuren open konden voor de eerste gasten, al ging dat de eerste periode niet van harte. Het was wachten op de eerste gasten, want natuurlijk moet je jezelf wel kenbaar maken als B&B. Gelukkig is dat helemaal goedgekomen en is er eigenlijk altijd wel iemand aanwezig in het seizoen. TIP: zorg dus dat je op tijd een reservering aanvraagt!

Het is de ideale locatie voor een B&B!
De Droomgaerd ligt gelegen in de Vlist. Vlist is een dorpje gelegen in de polder van de gemeente Krimpenerwaard. Het is een heerlijke fiets- en wandel omgeving. Je vind er een hoop boerenbedrijven, uitgestrekte weilanden en een mooi waterlandschap. Ook voor motorliefhebbers (zoals wij) zijn er prachtige routes met mooie bochten te vinden, stuur gerust een bericht met informatie over mooie wegen! Vlist ligt vrij centraal tussen grotere steden zoals Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Ook Gouda is als kleinere, maar zeker niet minder gezellige, stad erg dichtbij. Houd je meer van karakteristieke dorpjes? Dan liggen Schoonhoven, Oudewater, Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk om de hoek.
Vandaag de dag komen veel gasten vanuit het buitenland naar de Droomgaerd, juist omdat vanuit Vlist, Nederland goed te ontdekken is.


Bote: “Als je goed kijkt, zie je hier de molen van Haastrecht staan”.

Wat maakt de Droomgaerd zo onderscheidend en bijzonder?
Ten eerste: de locatie natuurlijk! Je kunt er echt ‘thuiskomen’. De Droomgaerd is toegankelijk voor het hele gezin. Niet alleen door de ruime kamer, maar ook door wat er in en om huis huis te vinden is. Als je de tuin inloopt dan vind je er een schommelstoel (met uitzicht over de polder), schommels en een trampoline. Loop je een stukje verder dan vind je een knus prieel en ‘Polderzicht’, een bootje waarin 2 stoelen staan met uiteraard ook uitzicht over de polder. Kun jij lekker een boek lezen terwijl de kinderen dan weer genieten van de boomgaard, bijvoorbeeld. Met een hekje is de tuin gescheiden van de boomgaard, daar vind je o.a: appelbomen, perenbomen, een kersenboom, kippen, kalkoenen, mini geitjes (ja, van die hele schattige die je in je koffer mee wilt nemen naar je eigen achtertuin!) en daarachter nog een stuk land met schapen. Dan denk je alles te hebben gehad, maar niets is minder waar. In de schuur vind je nog 2 varkens, de slaapplek van de geiten, het nachthok van de kippen waar de eieren ‘s morgens te vinden zijn, momenteel jonge huis eenden die gauw naar buiten mogen bij de rest als ze sterk genoeg zijn en 3 konijnen: Hollanders. Waarvan 2 een stel zijn en een nestje met 3 piepkleine konijntjes hebben gemaakt, die mijn hart nog meer lieten smelten.
Loop je nog een stukje verder (we zijn inmiddels bijna rond), dan vind je de moestuin. Daaruit wordt het hele jaar door gegeten. De lekkernijen die je van het huis krijgt aangeboden zijn dan ook allemaal uit eigen tuin! In de keuken hing er dan ook een heerlijke geur, verse appelsap werd er gemaakt!

 

 

 

Omgeving verkennen..
Bij de Droomgaerd kun je makkelijk parkeren, met eigen parkeerplaats sta je dus altijd voor de deur en maakt het dat je zo weg kunt rijden naar een stad in de buurt. Nu vind ik persoonlijk dat als je verblijft op zo een mooie plek, je de omgeving in de buurt echt eens moet gaan bekijken. Je kunt hier dan ook een fiets huren of nóg leuker: een kano of roeiboot. Voor de deur stap je in het bootje en vaar je zo door de Vlist heen. Wil je een picknick mee voor onderweg? Wordt dit met liefde voor je klaargemaakt. Je hoeft trouwens niet perse te logeren bij de Droomgaerd als je gebruikt wilt maken van de fiets of de bootjes. Gewoon even informeren!

Toen ik aan Bote vroeg waar hij het meest trots op is, vertelde hij mij dat dit toch echt de fijne recensies zijn van de gasten die hier verblijven. Toen de B&B openging, vond hij het vooral erg gezellig als er mensen om hem heen zouden zijn. Mensen waarmee hij deze fantastische omgeving kon delen. Als zij dan weggaan met een warm gevoel en vertellen dat ze zeker nog eens terug willen komen, dan weet hij waarvoor hij dit is gaan doen. Niet alleen natuurlijk, ook Kiki draagt haar steentje bij. De B&B is, zeker met de grote tuin erbij, een hele onderneming. De gasten maken dat dit een stuk meer voldoening geeft.

Wil je meer weten over de Droomgaerd? Dan verwijs ik je door naar de website. Hier kun je alles vinden over de kamer(s), de mogelijkheden en om een reservering te maken.

De Droomgaerd
West Vlisterdijk 40
2855 AJ Vlist

http://www.droomgaerd.nl/
Bote: 06 50 27 0963
Kiki: 06 51 09 9176

Liefs,
Melanie – Mevrouw Wiebelkont