Horses & High tea

Vandaag gingen wij langs Stichting de Ezelsociëteit in Zeist. Ik zag het voorbijkomen op Instagram (thanks lieve @thuisbijthess) en dacht meteen: oh mi gado, hier moét ik heen. De mensen die mij kennen die weten dat ik nog eerder een brandend huis in ren om een dier te redden, dan dat ik een mens red. Sorry not sorry! Waar ik een dier kan helpen doe ik dat graag. Echter is mijn portemonnee minder dik en groot dan dat mijn dierenhart is, maar gelukkig zijn er meer oplossingen.

De Ezelsociëteit in Zeist zorgt voor ezels in nood. Zieke, verwaarloosde, mishandelde en ook bejaarde ezels worden opgevangen op de locatie en met liefde verzorgd,opgeknapt en soms ook herplaatst!
De stichting draait volledig op vrijwilligers en donaties. Met zoveel liefde en aandacht wordt er voor de beestjes gezorgd, dat was heel mooi om te zien.

 

Als er een ezel wordt binnen gebracht, dan kijken ze goed naar de conditie van de dieren. Soms zijn er ezeltjes verwaarloosd, maar soms kan iemand er financieel niet meer voor zorgen en is er (gelukkig) niet veel aan de hand. Voor ieder dier is er een bepaald voedingsschema en alles wordt nauwkeurig bijgehouden. Je kunt je voorstellen dat dit heel wat werk is met zoveel ezels. Op dit moment zijn er een stuk of 23 ezels die verblijven in de opvang. Een aantal daarvan krijgt ook dagelijkse medicatie, om aan te sterken of op te knappen en soms om het leven een stukje te verlichten. Het is enorm fijn om de ezels te zien genieten op de opvang, sommigen willen liever geen aandacht en de ander die komt even naar je toegelopen voor een kroel en een aai over zijn/haar bol.

 

Wat super leuk is van de opvang, is dat je iedere laatste zaterdag van de maand mee kan doen met een ezelwandeling! Je vertrekt dan voor ruim 1,5 uur met maximaal 5 ezels en 10 personen de bossen in. Eenmaal terug op de sociëteit staat er een lekkere vegetarische lunch op je te wachten. Wij waren er op zondag, maar gaan zeker eens meedoen met de ezelwandeling. De kosten hiervan bedragen €25,- p.p en voor kinderen onder de 12 jaar €20,-

Wil jij de stichting ook helpen? Dat kan!
Je kunt je aanmelden als vrijwilliger.
Hiervoor is het belangrijk dat je de handen uit de mouwen wilt steken en minimaal één dagdeel per week (bij voorkeur in de ochtend) beschikbaar bent.
Je kunt donateur worden of de stichting trakteren op een vrijwillige donatie.
Dit kun je doen door je aan te melden, een bedrag over te maken of door langs te gaan. Zo kun je meteen in het leuke winkeltje kijken waarvan ook alle opbrengst naar de ezeltjes gaat.
Je kunt een ezel adopteren of een pleegadres worden.
Bij adoptie kies je ervoor om voor een jaar adoptie €150,- (of meer natuurlijk) te betalen. De ezel blijft dan op de opvang wonen. Voor het worden van een pleegadres en daarmee pleegezels krijgen, draag je de volledige zorg van de ezels. De ezels blijven ten alle tijden eigendom van de stichting. Daar zitten echter wel wat voorwaarden aan en die vind je hier!

Wil je eens langsgaan bij de opvang?
Stichting de Ezelsociëteit bevind zich op de Zwansekade 5 in Zeist.
Zij zijn iedere dag geopend van 11:00 tot 16:00 en leiden jou graag rond!
http://www.ezelsocieteit.eu/

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van een beter milieu voor onze dieren in Nederland?

Liefs,
Melanie – Mevrouw Wiebelkont.