4x musthaves voor in huis

28 sep 2018

Iedereen heeft ze wel, van die all-time favorites. Dingen in huis waar je echt niet meer zonder kan. Of dat nu een kussen is uit je kindertijd of een bepaalde geur waar je aan bent gehecht. Het doet iets met je en het zorgt ervoor dat je huis als thuis aan voelt. Ik heb ze natuurlijk ook en ik vertel je hoe deze meegingen met de verschillende stylen die ik in huis heb gehad en waar ik ze vandaan heb.

Een plaid
Iets waar ik in huis echt niet zonder kan is een lekker dekentje. Het ultieme knusse gevoel krijg ik er van. Of het nu zomer is of winter, wegkruipen onder een dekentje kan altijd. Verschillende plaids hebben hier (net als menig ander accessoire) het huis gepasseerd. Vaak was het niet alleen de kleur die mij niet meer aanstond, maar vaak waren de plaids ook best klein of pluisde het materiaal enorm. Waardoor ik toch weer een nieuwe wilde. Gelukkig heb ik nu echt mijn favoriet gevonden: eentje in pasteltinten! Het is een heerlijk groot woonplaid (200 cm x 200 cm) van de Primark. De Primark heeft een vaak wisselend assortiment waardoor je ze dus steeds kunt mee veranderen. Het is ook een heerlijk zacht plaid die niet pluist. Zelfs na regelmatig wassen blijft deze lekker zacht.

(Geur-)Kaarsen
Warmte, kleur en een goede sfeermaker. Geurende kaarsen vind ik echt heel persoonlijk. In de zomer houd ik van frisse geuren en in de winter mogen ze wat warmer zijn. Van die “wc-geurtjes” (die heel sterk aanwezige geuren) kan ik niet verdragen, daar krijg ik dus echt hoofdpijn van. Wat ik wel leuk vind, is dat je zoveel soorten kaarsen hebt. In iedere vorm wel te bedenken en bij ieder interieur door vorm en kleur toe te passen.
Wist je dat? Iedere kaars die je aansteekt zou in verhouding ongeveer voor 1 graden warmte in huis moeten zorgen! 
Door de jaren heen heb ik heel wat merken kaarsen in huis gebruikt. Toch vind ik die van Bolsius wel echt de beste, deze gaan lang mee en druppelen zo goed als niet. Voor waxinelichten ging ik altijd voor het huismerk van de Marskramer, toen vele winkels daarvan verdwenen (inclusief mijn baan daar) heb ik er een heleboel zakken van ingeslagen. Gelukkig is de Marskramer niet helemaal weg en verkoopt Blokker dezelfde artikelen.

 

Planten
Vaak komt je woonkamer (of andere ruimte) letterlijk tot leven wanneer je er een plantje neerzet. Ik heb zelf in een tuincentrum gewerkt dus je zou zeggen dat ik ze wel levend kon houden, maar niets is minder waar. In het begin lukte mij dit dus echt niet, inmiddels weet ik in welke hoek van de woonkamer ik welk plantje neer kan zetten, maar ook voor mensen met geen groene vingers bestaat er genoeg leuks. Vetplantjes, bijvoorbeeld. Ze zijn makkelijk te onderhouden omdat ze echt bijna geen water nodig hebben, de zon kunnen verdragen, maar ook op niet zulke lichte plekken kunnen overleven. Cactussen zijn daar ook een goede voor, maar die willen wel wat meer zon. Wat ik zo leuk vind aan die kleine plantjes, is dat je er een heleboel bij elkaar kan zetten om zo een gezellig plekje te creëren.

 

 

 

 

 

 

 

Een goed opbergsysteem!
Niets zo vervelend als los slingerende rommel. Daardoor lijkt het meteen alsof je huis “vies” is, vind ik. Door spullen een vaste plek te geven, kun je het meteen netjes opruimen (note to self: zou je vaker moeten doen). Ik heb de bakken van Curver, van de serie Dots. Deze zijn er in verschillende formaten, welke ook weer heel handig in elkaar passen. Ieder bakje heeft zijn eigen indeling en al staan ze in de kast, wat hebben ze een leuke kleurtjes hé? Je zou ze nog kunnen labelen ook!

Ik ben heel benieuwd: Wat zijn jullie musthaves in huis?

Liefs,
Melanie – Mevrouw Wiebelkont

Sponsoring: de Kokodama heb ik gekregen op het Happy Instagram Event, de andere spullen zijn zelf gekocht.