Ons huis: nieuw of tweedehands?

30 mrt 2019

Vroeger noemde mijn vader mij altijd lorrenboer. Ik maakte vaak een rondje bij het grofvuil (dat was in Den Haag iedere woensdagavond feest!). Wat voor een ander niks meer waard was, was voor mij juist het begin van iets nieuws. Weggooien dat heb ik nooit gekund, want je weet maar nooit wanneer je iets weer kunt (her)gebruiken, toch?!

Door de jaren heen en zeker in ons eigen huis ben ik wel steeds kritischer geworden op dingen houden. Ik bekijk dan altijd of ik het item nog echt leuk vind, zo niet, dan verkoop ik het of geef ik het weg. Wanneer ik iets in mijn hoofd heb, bijvoorbeeld de make-over van onze walk in closet (daarover later meer!) dan kijk ik wat ik daarvoor nodig heb en waar ik dat voordelig kan scoren.
Er zijn namelijk negen van de tien keer wel dingen op Marktplaats te vinden. Zo weet ik dat ik nog een gedeelte van een Ikea PAX kast nodig heb en nog een MALM ladekast. Voor de styling kijk ik altijd eerst bij de kringloop. Vaak heb ik dan al wel het een en ander in mijn hoofd natuurlijk en het is niet altijd precies wat ik zoek, maar vaasjes, potjes en fotolijsten kun je als nieuw maken met een spuitbus bijvoorbeeld! Dat maakt het dan meteen meer eigen.

Veel dingen in huis restyle ik dan ook met alle liefde. Zoals de stoelen hierboven. Die zijn oorspronkelijk ook van de IKEA (als je dat hardop hier in huis zegt, valt heel het huis uit elkaar haha). Ze waren donkerbruin en ik heb er vier voor een tientje weten te scoren via de lokale verkoopgroep op Facebook! Als ik dan uiteindelijk het resultaat zie van iets wat ons bijna niets heeft gekost en dat ik daarbij ook nog mijn steentje bijdraag aan het milieu (want: meer hergebruik = minder nieuw spul dat gemaakt hoeft te worden), dan word ik daar extra blij van!

Dus, als je mij zou vragen nieuw of tweedehands? Dan kijk ik altijd of hetgeen dat ik nieuw zou willen tweedehands te verkrijgen is. Al dan niet op te knappen, want het aller aller allermeest blij word ik van een leuke diy!

En jij? Koop jij wel eens wat tweedehands en zo ja, wat dan?

Liefs,
Melanie!