Onze tuin krijgt een opknapbeurt

05 jul 2019

Mijn trouwe -en niet zo trouwe, ugh algoritme- volgers op Instagram hebben het al kunnen zien. Ik ben begonnen met iets wat ik steeds blijf uitstellen. Namelijk het opfleuren van onze tuin!

Het leek mij leuk om wat oude foto’s erbij te pakken van hoe onze tuin er 3,5 jaar geleden uitzag. Na de eerste vier maanden samenwonen kreeg ik de kriebels en wilde ik die zandbak vol met kattenpoep weghebben. Hij wilde alleen tegels en ik dacht dat ik ‘met wat plantjes’ er ook wel zou komen. Onderstaand zie je het eindresultaat na een weekend zwoegen met mijn opa en vrienden van ons, de steigerhouten tuinset hadden wij gekregen van mijn broer en is inmiddels ritueel verbrand tijdens een van onze tuinfeestjes (zie bier haha) om plaats te maken voor iets anders.

Genieten van onze tuin doe ik eigenlijk bijna niet. Begrijp mij niet verkeerd hoor, want we hebben een prima tuin van ruim 62 m2 alleen mist er nog wel wat meer gezelligheid. Vorig jaar kochten wij een prachtige dining loungeset en parasol, maar het is vaak zo heet in onze stadstuin zonder wind, dat we er bijna niet zitten. De gordijnen gaan binnen dicht en je kijkt er niet meer naar.

Uiteraard hebben onze konijnen al voor een stuk meer gezelligheid gezorgd wanneer we de keukendeur open gooien en helaas zijn zij tevens ook de reden dat er geen planten meer op de grond staan. De plantjes die ik in gezellige, gekleurde potjes had hangen aan de schutting die verpieterde in de zon en ik gaf ze te weinig water. Tijd voor verandering dus!


Zoek de pluizige vriendinnen

Het is mijn bedoeling om zoveel mogelijk budgetvriendelijk te werk te gaan en te werken met restmaterialen. Denk daarbij aan lekker veel kleur, vrolijkheid en ├ęcht Mevrouw Wiebelkont. Her en der plantjes aan de muur of schutting die uiteraard tegen felle zon of alleen schaduw kunnen maken de boel dan af. De komende tijd zal ik dan ook weer lekker gaan kringloop struinen en ga ik ieder idee uitwerken. Keep you updated!

Natuurlijk kunnen jullie op @mevrouwwiebelkont nog meer achter de schermen mee gluren. Bij hoogtepunten zal ik alle stories opslaan zodat jullie alles terug kunnen vinden.

Hieronder zie je hoe ons zitgedeelte er nu uitziet (achter de schuur is een later project, dat moet eerst worden opgeruimd en naar het grofvuil worden gebracht ;-)):

Liefs,
Mel.