Taste the green: nieuwe samenwerking!

14 mrt 2020

Een aantal weken geleden werd ik benaderd om te gaan bloggen voor Taste The Green. Een nieuw bloggersplatform dat winkeliers in de bloemen- en plantensector verbindt met bloggers/influencers. Ik ben gek op bloemen én planten, dat weten jullie wel. Na enige research heb ik mij dan ook ingeschreven en daar kwam al snel een toffe samenwerking uit!

Het is een vrij nieuw concept. De app is nog in ontwikkeling en de website staat nog een beetje in de kinderschoenen. Een klein minpuntje is dat de verbinding tussen winkelier en blogger toch wel wat beter kan. Je kunt je aanmelden voor een winkel/product in de buurt, maar daarna moet de winkelier contact met jou opnemen en dat staat niet aangegeven. Dat ging bij mij dan ook per mail. Deze feedback heb ik uiteraard teruggekoppeld en omdat ze de app nog aan het ontwikkelen zijn wordt dit meegenomen.

Buiten dat kleine minpuntje is het een ideale kans om als winkelier jouw producten goed op de markt te zetten. Je zult namelijk alleen naar Taste The Green gaan als je ook daadwerkelijk wilt lezen over bloemen en planten!

Mijn eerste samenwerking

Hieronder deel ik met jullie mijn eerste blog samenwerking voor Taste The Green, deze kun je natuurlijk ook (hier) terugvinden op hun website en ik zou het leuk vinden als je daar een hartje achterlaat! Lees je mee?


Afgelopen week mocht ik bij De Gouden Roos in Bergambacht langskomen om de witte Hortensia op te halen. Een extra feestje voor mij, want ik kende de winkel al. Alleen wist ik mij even niet meer te herinneren hoe gespecialiseerd zij ook zijn in kamerplanten!

De winkel is enorm sfeervol ingericht met zowel bloemen als planten, maar ook viel mijn oog meteen op de mooie collectie potten die zij in huis hebben. De winkel heeft een heerlijk landelijk sfeertje, maar je kunt er ook prima terecht als je interieur een ander soort inrichting heeft en zo heeft de Gouden Roos echt voor ieder wat wils.

Het centrum in Bergambacht kent veel ouderen, maar juist voor de jongeren onder ons en de sferen die wij in ons huis creëren kun je terecht bij de Gouden Roos. Hippe planten, eye-catchers van potten, accessoires en wildboeketten: je vindt ze allemaal. Staat er net niet wat je zoekt? Dan helpen de medewerkers je met alle liefde. Dat kenmerkt de winkel ook zo erg: de kwaliteit van de medewerkers en de versheid van de producten die zij aanbieden. 

Ohja, de Hortensia haha. Wat een prachtig exemplaar is het hé?! Chantal had voor mij de allermooiste klaargezet. Als klein meisje genoot ik al van de Hortensia’s op de volkstuin bij mijn opa en oma en ik denk dat de liefde voor deze plant toen is ontstaan.

hortensia de gouden roos bergambacht

Wat ik er zo leuk aan vind? Ik vind de Hortensia liefdevol, warm en zacht, maar zeker in het wit kun je deze ook kwijt in een industrieel interieur. Het vrolijkt de boel in ieder geval goed op. Juist met de pastelkleuren die je bij ons in huis vindt, wil ik dat planten sfeer en rust in huis brengen anders wordt het al gauw te druk in ons kleine rijtjeshuisje. Zoals je ziet brengt de hortensia het geheel wat meer in balans en past deze perfect op het vintage theekastje! Zeker in combinatie met de toffe pot die je ook bij de Gouden Roos kunt shoppen. 

Wat ook een leuk weetje is, is dat als je de Hortensia goed verzorgd deze met warmer weer naar buiten geplaatst kan worden. Als je de plant in de volle grond zet kun je er nog jaren van genieten! Toch liever binnen houden? Als je goed voor de Hortensia zorgt, dat wil zeggen een goede vochtige grond (dompelbadje één keer per week) en een lichte (maar niet al te zonnige) plek, dan kan deze plant wel 150 dagen bloeien. 

En jij? Heb jij ook een Hortensia in huis?

Ik vind het ontzettend leuk om lokale ondernemers te steunen, dat kun je ook lezen in mijn laatste blog over mijn favoriete winkels in Schoonhoven. Samen zorg je ervoor dat jouw stad/gemeente bruisend blijft!

Wil jij ook eens samenwerken? Stuur mij dan een mailtje met je ideeën!
samenwerken@mevrouwwiebelkont.nl

Liefs,
Mel