Horses & High tea

Wanneer mijn nichtjes langskomen probeer ik altijd iets leuks en het liefst creatiefs te gaan ondernemen met hen. Dit keer kwam de jongste bij ons logeren en dat was de uitgelezen kans om een do-it-yourself te starten. Het idee lag al een tijdje klaar en nu kon ik het gaan uitvoeren.  Een simpele terracotta pot omtoveren tot een echte eye-catcher voor in de tuin mét aardbeienplantjes!

Dit heb je ervoor nodig 

terracotta potjes
aardbeienplanten (of zaden)
potgrond
verf
kwasten in verschillende formaten
kleine sponsjes (ik heb een grote spons in kleine stukken geknipt)
sjablonen
vernis

Toen konden we aan de slag. Ik had de potten ingepakt in papier van het tuincentrum voor het vervoeren en heb dit bewaard zodat we hierop konden gaan verven en de tafel schoon bleef. Best een goed idee met een witte tafel, al zeg ik het zelf haha! Niet uitgesloten dat ik alsnog niet op de tafel mors natuurlijk..


Stap 1
Voorzie de potten van een basiskleur en laat dit drogen.


Stap
 2
Voeg nu nog wat details aan de potjes toe. Ik maakte bijvoorbeeld een gezichtje en stippen. Mijn nichtje koos ervoor om met de sjablonen te werken, zelf vond ik dit wat lastiger, maar haar gaf het een fijne houvast voor de figuren.


Stap 3

De finishing touch. Voorzie de potjes van een laagje vernis. Zo blijft het potje langer mooi. Zeker wanneer je de potten, net zoals bij ons, in de tuin neerzet.

  
Stap 4

Vullen maar! Eerst een klein beetje aarde in de pot en dan de aardbeienplantjes erin met eventueel wat meer aarde zodat je dit goed kunt aandrukken. Zorg ervoor dat er genoeg aarde in het potje zit, anders droogt je plantje sneller uit, de aarde neemt het water namelijk beter op.

Ik koos trouwens voor aardbeienplantjes, zodat je meteen resultaat ziet. Bij de zaden moet je wat langer wachten totdat deze uitkomen en ik wilde mijn nichtje graag wat mee naar huis geven. Nu maar hopen dat er lekkere aardbeien uit het plantje groeien!

Onze tuin mag nodig wel weer wat meer groen gaan zien en dit was een leuk begin. Zijn jullie graag groen of creatief bezig?!

Liefs,
Melanie.