Gastblog Michelle – moeder worden in het buitenland

10 jun 2019

Hallo lieve lezers!

Wat ben ik ontzettend blij dat ik een stukje mag schrijven als gastblogger op deze website! Ik ben een echte fan van de spontaniteit van Melanie en haar frisse, heldere website.

Moeder worden in het buitenland, hoe is dat nou eigenlijk?
Heel eerlijk en heel erg cliché: het allerbeste wat mij ooit is overkomen!

Hijgend en puffend heb ik geprobeerd tot aan mijn bevalling te werken. Ja, dat is hoe het werkt hier in Spanje. Werken tot je bevalling en daarna 16 weken verlof. Ik heb het volgehouden tot mijn 32ste week. Ik kon niet meer normaal lopen en daarnaast paste ik gewoonweg niet meer achter mijn bureau, ik was zo rond als een tonnetje en maar liefst 20 kilo aangekomen, oeps!

 

‘Pak snel de vluchtkoffers en bel een taxi!’, riep ik naar Haron (mijn vriend) toen de weeën heftig begonnen te worden. Op naar het ziekenhuis waar onze lieve Samuel uiteindelijk met een keizersnede werd geboren. Leuk feitje: Je mag in Spanje gewoon vragen om een ruggenprik na 4 cm ontsluiting. Mijn dank was groot, ik heb het hele ziekenhuis namelijk bij elkaar gegild..

Haastig kwamen mijn ouders en mijn broertje naar Spanje gereden om ons kleine wondertje te zien. Mijn zus kon helaas niet meekomen, want die was net een dag eerder bevallen van haar eigen zoontje! Wat een toeval en zo leuk, 2 neefjes van dezelfde leeftijd.

In Spanje bestaat kraamhulp niet, gelukkig was mijn moeder er de eerste week om Haron en mij te helpen. Ze heeft ons de kneepjes van het vak in een snelvaart geleerd, want ja, helaas ging ze natuurlijk ook weer terug naar Nederland.

Familie om je heen is natuurlijk heel praktisch en vooral erg fijn, zeker met kinderen. Opa’s en oma’s passen natuurlijk graag op de kleinkinderen maar dat gaat helaas bij ons niet op. Als wij gaan werken, gaat Samuel naar de opvang.
We hebben gelukkig wel een WhatsApp groep met de hele familie waarin dagelijks foto’s gestuurd worden en ik probeer elk weekend te Skypen met mijn ouders want ik mis ze natuurlijk enorm! Zeker op feestdagen en in vakanties. Waarom blijven we dan toch in Spanje wonen? Nou, waarom zou je iets veranderen als je tevreden en gelukkig bent? En nu zit natuurlijk aan elk nadeel ook zijn voordeel, want als we op visite komen bij mijn familie, is het extra leuk om elkaar weer te zien!

PS: Lijkt het jou ook leuk om te wonen en werken in Barcelona/Spanje? Neem dan snel een kijkje op onze website: www.deklantendienst.nl

Liefs,
Michelle