Horses & High tea

Een uit de hand gelopen hobby, zo noem ik mijn bedrijven nog steeds. Waar het begon met fotograferen, begon ik vorig jaar ook steeds meer te delen over mijn avonturen met Luus. Inmiddels was ze natuurlijk helemaal mijn eigen paard en was ik ondergedompeld in de wereld als paardenmoeder. Van de verhuizing tot nog meer overwinningen, ik wilde mijn geluk met jullie delen, maar vond dit niet meer passen bij Mevrouw Wiebelkont en de fotografiebeelden die ik daar deelde. Zo ontstond Het Wiebelpaard op Instagram.

Influencer?!

Ik wilde laten zien dat het niet erg is om een paard met een “gebrek” te hebben. Dat rijden niet belangrijk is en dat ons doel altijd samenwerken en plezier maken is. Samen genieten, iedere dag opnieuw. Al gauw deelde ik iedere dag onze avonturen en werd dit ontzettend leuk door jullie ontvangen, zoveel leuke reacties en ook gesprekken. Ik creëerde meer bewustzijn in de paardenwereld door eigenlijk gewoon te doen wat wij doen en te zijn wie wij zijn en werd een soort voorbeeld voor anderen. Ontzettend leuk en inmiddels word ik zelfs een influencer genoemd! Soms kan ik dat laatste nog steeds niet helemaal geloven. Ik, die zo onwijs bang was voor paarden, die nu een verschil kan en mag maken voor anderen. Waar we begonnen met een kleine 100 volgers in september 2020, zitten we nu al bijna op de 2000 volgers. Woohoo!

Wiebelshop met een missie: meer blije paarden!

Enthousiast als ik ben begon ik met het verkopen van Flexivoerballen, deze kleine toevoeging in de paddock, maakte al zo een verschil in het aanbod voor een blij paard en dat gunde ik alle paarden. Zo ontstond de Wiebelshop met een duidelijke missie: meer blije paarden! Richting de feestdagen borrelde er nieuwe plannen in mijn hoofd en startte ik mijn avontuur met de HappyHorseBox.

Ik wilde iets op de markt brengen waar jij en je paard happy van zouden worden, maar dat niet alleen… ik wilde dat deze box ook het welzijn van jouw paard zou kunnen verhogen en dat er meer plezier kon ontstaan binnen jullie samenwerking. Een suprisebox met niet alleen fantastische producten, maar waar je ook andere ondernemers kon vinden die het leven van jou en jouw paard leuker kon maken. Kortingsbonnen, spullen, voeding en verwennerij voor jezelf. De eerste editie was een grote hit en achter de schermen ben ik druk bezig met de zomereditie waar weer een ontzettend tof aanbod in te vinden gaat zijn!

En nu?

De webshop groeit mijn zijkamertje uit (sorry, Ser) en het lijkt mij fantastisch ooit een kleinschalig winkeltje te openen. Maar dan wel aan huis bij ons toekomstige boerderijtje! Geopend op zaterdag en met mogelijkheid tot picknicken tussen de paarden. Met alles wat ik doe met Het Wiebelpaard werken wij namelijk toe naar een eigen paardenparadijs aan huis. Iedere bestelling is letterlijk een feestje! De pakketjes worden met liefde ingepakt en ik kon door Mevrouw Wiebelkont & Het Wiebelpaard zelfs al minder in loondienst gaan werken.

Of ik alles alleen doe? Nee! Mijn beste vriendin (de andere Mel) noem ik geregeld mijn manager. Zij zorgt ervoor dat mijn hoofd niet overvol wordt, helpt met inpakken en helpt nog veel meer mee achter de schermen. Ook Sergio staat geregeld met een order in zijn handen spullen in doosjes te stoppen!

Een jaar geleden had ik nooit durven dromen dat we op dit punt zouden komen. Dat mijn leven tussen de paarden zoveel meer zou worden dan enkel het hebben van een paard. Sterker nog, we hebben er zelfs een tweede paard bij! De 6 jarige Unique, een Belgisch trekpaard is sinds een paar weken onderdeel van ons gezin. Ook ben ik gestart met een Youtubekanaal waarin ik jullie een nog dieper kijkje in ons leven tussen de paarden geef. Van een bezoekje van de Bonenvrouw tot een nieuwe reeks “Op visite bij”… jullie gaan het allemaal zien.

Dankbaar

Echt, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar ik ben jullie: mijn lezers, volgers en klanten zo ontzettend dankbaar. Bedankt dat jij ervoor open staat om onze avonturen te volgen, dat je mij mijn dromen helpt verwezenlijken en dat je hoogstwaarschijnlijk mijn visie deelt en hieraan bijdraagt! Dat we met zijn alle de wereld voor onze paarden nog mooier mogen maken en dat ik jullie met Het Wiebelpaard mag blijven inspireren!

Liefs,
Melanie