Een verlanglijstje maken voor je verjaardag? Zo doe je dat!

23 jul 2019

In augustus is het niet alleen een periode van (hopelijk) veel zon, vrije tijd en heerlijk lange zomeravonden, maar is het ook tijd voor een goed feestje. Miss Wiebelkont is namelijk een echt zomerkindje en wordt medio augustus (de 13e om precies te zijn voor degene die een kaartje willen sturen ;-)) alweer 24 jaar!

Van jongs af aan ben ik gewend om mijn verjaardag goed te vieren. Wij woonden in een echte volksbuurt in een laantje en einde van de zomervakantie hadden wij altijd met de hele buurt een laanfeest. Overdag stond de hele laan vaak gevuld met zwembadjes en ‘s avonds zette iedereen de partytent op en de barbecues gingen aan, voeg daar een zanger aan toe en ik had het ultieme verjaardagsfeest. Die traditie heb ik mijzelf altijd nog gegund: een écht verjaardagsfeest! De laatste jaren weliswaar zonder deejay of zanger, maar toch.

Vorig jaar op de camping toen ik werd verrast met ballonnen en slingers!

Dit jaar wilde ik niet zomaar een feestje, maar wilde ik er ook een thema aan geven: een regenboogfeest. Een soort van kinderfeestje, maar dan voor volwassenen en een grote gek zoals ik! Wat zo een regenboogfeest inhoud? Dat vertel ik jullie later, want eerst was het tijd voor een uitnodiging en een verlanglijstje. Maar wat zet je daar nou op, wat durf je te vragen?

Ik wilde niet alleen maar hebbedingetjes vragen, maar ook dingen waar ik daadwerkelijk wat mee zou doen. Ik bedacht mij van te voren waar ik op dit moment mee bezig ben of wat ik heel erg leuk vind om (al dan niet momenteel) te doen als hobby. Wat ik daarbij kon verzinnen is dat wij nu onze tuin aan het opknappen zijn, dat ik veel bezig ben met ons paardenkind en tegenwoordig ook weer aan paardrijlessen doe, dat ik ineens kan haken en dat ik graag wil kunnen naaien.

Zo ontstond onderstaand lijstje:

gekleurde kabouterkaarsen voor in de tuin
– buitenverlichting
– een hoge houten plantenbak (lang leve terrorkonijnen)
verfspuitbussen in diverse vrolijke kleurtjes
– een set om te leren haken of een boekje met patronen

Ik bedacht mij dat er ook best wat dingen zijn die ik niet zomaar durf te vragen, omdat ik dit echt te duur vind. Dus voor de mensen die een bijdrage wilden leveren maakte ik ook een overzichtelijk lijstje van wat ik daar dan van zou kopen!

– een naaimachine
– een neushoorn voor aan de muur van RICE
– servies van de oude collectie van Blond Amsterdam (die helaas niet meer in de winkel te koop is)

Bij al het bovenstaande deed ik een foto, richtprijs en een winkel of webshop waar het eventueel te koop is. Daarnaast voegde ik nog wat suggesties toe voor uitjes of belevenissen zoals paardrijden op het strand, een high tea of een creatieve workshop volgen. Nu mag niemand meer zeggen dat ze echt niet wisten wat ze voor mijn verjaardag konden geven dit jaar!

Bovenstaand klinkt misschien wat verwaand. Alsof ik niet blij ben met alles wat ik krijg?! Dat is absoluut wel het geval hoor, ik ben altijd heel tevreden met de moeite die iemand doet om iets mee te nemen voor een verjaardag. Toch komt altijd de vraag: “Wat wil je voor je verjaardag hebben?” terug en nu kunnen mensen zelf kiezen waar ze blij van worden om te geven!

Dit soort lijstjes zijn trouwens ook ideaal voor Sinterklaas of met Kerstmis! Maak jij nog verlanglijstjes?

Liefs, 
Mel