Gastblogger Samantha: een gezin met twee moeders, even voorstellen!

06 sep 2019

Hoi, wat leuk dat je een kijkje neemt om te weten wie ik ben!

Mijn naam is Samantha. Net als Melanie werk ik als pedagogisch medewerker en ik werk inmiddels al vijf jaar voor de zelfde kinderopvangorganisatie. Ik ben begonnen bij de buitenschoolse opvang (4-12 jaar) en werk nu al een aantal jaar met plezier op de babygroep (0-17 maanden). Elke dag werk ik nog steeds vol met liefde en passie op de babygroep. Met mijn visie sta ik volledig achter Maria Montessori: ’’Leer mij het zelf te doen’’. Dit zie je terug in mijn handelen op mijn werk maar ook zeer zeker in mijn privé leven.

Ik enorm reislustig en gelukkig voor mij heeft mijn partner de zelfde passie en willen wij dit meegeven aan onze zoon Delano. Er staan nog veel mooie reizen op ons lijstje en hopen daar binnenkort een aantal van af te kunnen strepen. Ook ben ik een onwijze dierenliefhebber en ik kan echt totaal niet tegen dierenleed, uit die gedachte ben ik inmiddels alweer 16 jaar vegetarisch en probeer ik ook geregeld veganistisch te eten. Mijn partner daar in tegen is een vleeseter. Dit vind ik geen enkel probleem en voor haar (ja, dat lees je goed) maak ik dan ook elke avond met liefde een stukje vlees klaar.

Angela & Samantha

Anno 2019 heerst er nog veel taboe en vooral negativiteit rondom het onderwerp LBGTQ (Lesbian, Bisexual, Gay, Transgender en Questioning). Dit wil ik uit de wereld helpen door open te zijn en al jullie nieuwsgierigheid te laten verdwijnen. Waarom moeten wij mensen in een bepaald hokje plaatsen? Laten wij gewoon zijn wie wij zijn, wat maakt dat hokje voor verschil? Dat heb ik zelf helaas ondervonden toen ik vertelde dat ik verliefd was op een vrouw. Veel reacties gehad met “Ooh.. Dat zie je helemaal niet aan jou!” Uhm.. Moet dat dan op mijn voorhoofd staan?

Ik ben getrouwd met Angela. Uit onze liefde is een klein wondertje geboren onze zoon Delano. Nu vormen wij een gelukkig regenboog gezin en krijgen wij steeds vaker de vraag en wie is dan de vader? Waarom moet er een vader in het spel zijn? Dat vraag ik toch ook niet aan een hetero stel ben jij wel echt de vader van jullie kind? Natuurlijk begrijp ik dat iedereen met vragen zit en zo zijn vooroordelen heeft, gelukkig zijn wij heel open en willen wij dit taboe verbreken. Heb jij een vraag of ben jij erg nieuwsgierig? Stel deze dan! Niks is te gek en ik zal alles voor jou uitleggen in de volgende blogs die ik zal gaan schrijven voor Mevrouw Wiebelkont!

Liefs,
Samantha – @FamilieTur