Roxanne: Wáááh zwanger! En nu?

23 aug 2019

Als klein meisje wist ik het al, ik wil mama worden! Het begint met het zorgen voor je lievelingspop, maar naarmate ik ouder werd, werd ik ook wel het moedertje van de klas genoemd. Als klasgenootjes ergens mee zaten dan stond ik altijd vooraan om te helpen. Mama worden is voor mij een roeping!

Huisje, boompje, baby?
Bart en ik zijn echte high school lovers, al vanaf ons 16e zijn wij bij elkaar. Na 4 jaar in een fijn huurhuis te hebben gewoond, hebben we twee jaar geleden ons eerste koophuis samen gekocht. Ook was ons leven al een aantal jaren verreikt met ons poezenkindje Luna. Maar wanneer voel je dat je toe bent aan een kindje? En voel je dat wel echt als je er aan toe bent? Vorig jaar hebben wij de knoop doorgehakt. Ik stopte met de pil en een onzekere periode brak aan.

Geduld is een schone zaak
Van te voren weet je natuurlijk nooit hoe snel je zwanger mag raken, maar nog veel belangrijker of je überhaupt zwanger kán raken. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend en dit realiseer ik mij maar al te goed. Een aantal maanden verstreken ook bij ons, maar nee.. raak was het nog niet. Mijn menstruatiecyclus was flink van de kaart door mijn pilgebruik van de afgelopen 10 jaar. Dit resulteerde in een heel onregelmatige cyclus. Je begrijpt misschien wel dat dit heel lastig ‘uitrekenen’ was wanneer mijn meest vruchtbare dagen waren. Ons geduld werd flink op de proef gesteld, maar na een half jaar kwam er eindelijk een regelmatige cyclus op gang. Daarna hadden we nog maar één maand nodig en was het.. BINGO!

Baby announcement: Roxanne en Bart verwachten hun eerste kindje!

Hét moment
Het moment dat wij ontdekte dat we ontdekte dat we zwanger waren was eigenlijk heel hilarisch als ik er nu zo over na denk. Het was een normale donderdagmorgen en mijn menstruatie bleef al een paar dagen uit. Samen hadden we afgesproken dat we die donderdag een test zouden doen, maar na een aantal teleurstellingen de afgelopen maanden verwachtte we er allebei niet zoveel van. Ik sneakte al vroeg mijn bed uit, terwijl Bart nog lag te slapen. Ik deed de test en met een bonzend hart zag ik hoe de test het woordje ‘zwanger’ tevoorschijn liet komen. OH MY GOD! Ik rende met de test vanuit de badkamer richting onze slaapkamer, waar Bart nog van niets wist en nog aan het ontwaken was. Volgens mij heb ik in die minuut wel tien keer ‘oh my god’ geroepen.
“Ik ben zwanger!” zei ik. Bart: “je maakt een grapje zeker?” Ik liet hem de test zien en we hebben elkaar een hele tijd alleen maar vol ongeloof aangestaard. Ik hoor Bart nog zeggen: “maar dit was niet de bedoeling hé” met een grote smile op zijn gezicht. Het was toch echt zo ver.. wij zijn zwanger!

decemberbaby

Zwanger! En nu?
De uitgerekende datum, 25 december.. Ja, je leest het goed 1e Kerstdag. Zal het een kerstkindje worden? Wat een timing, haha! Tot de 7e week voelde ik mij prima, niet anders dan normaal eigenlijk. Totdat ik ziek begon te raken, in eerste instantie dacht ik (heel naïef, I know) dat ik een migraineaanval kreeg, maar de situatie werd eigenlijk niet beter. Zou dit dan toch die zwangerschapsmisselijkheid zijn? En inderdaad, die vier weken erna waren heel pittig. Mijn dagen bestonden uit misselijkheid en overgeven. Pas bij de 16e week knapte ik op en kwam mijn energie terug. Nu (op moment van schrijven 20 weken zwanger inmiddels) kan ik zeggen dat ik van de zwangerschap kan genieten, ik voel mij goed!

Roze wolk
‘De mooiste periode van je leven’, als ik alle mama’s om mij heen moet geloven, maar eerlijk? Ik voel hem niet zo. Niet dat ik niet onwijs blij en dankbaar ben, maar dat hele over the moon gevoel heb ik niet. Misschien komt het door de valse start met veel ziek zijn of misschien ben ik gewoon te nuchter hiervoor. Die hele roze wolk is volgens mij ook gewoon een beetje opgelegd door de maatschappij, je moét je bijna wel zo voelen. Ik zou iedere zwangere mee willen geven dat alleen jouw gevoel telt: doe waar jij je goed bij voelt en luister naar je eigen gevoel!

Roze wolk 2.0
Een van de meest gestelde vragen: “wil je het geslacht weten?” En ook een vraag die jij en je partner van te voren moeten beantwoorden. Wij waren het er meteen over eens dat we het heel graag vooraf wilde weten. Waarom? Eigenlijk puur uit gemak en natuurlijk uit nieuwsgierigheid, ik zag mijzelf niet negen maanden lang wachten op die verassing. Bij de 16 weken echo kon onze verloskundige al met volledige overtuiging vertellen dat wij een meisje krijgen! Yes it’s a girl, dus toch nog die roze wolk!

Op de helft
Op het moment dat ik deze blog voor jullie schrijf zijn we op de helft. 20 weken, best een mijlpaaltje hoor! De kleine dame houdt op dit moment een dansoptreden in mijn buik dus gezellig is het wel. Ach, zolang het maar geen karatetrappen zijn geniet ik er maar van, haha!

op de helft

Bedankt weer voor het lezen en ik houd jullie natuurlijk op de hoogte (ook via @wonenmetluna)!

Liefs van ons!