WINKEL | Zuid- Holland | Juffrouw Saartje

04 aug 2018

Als ik het heb over winkels waarvan mijn gekleurde hart een sprongetje maakt, dan bedoel ik dus echt een winkel zoals Juffrouw Saartje.

  

Juffrouw Saartje wordt gerund door 3 lieve vrouwen: Ella, Suus en Lenny.
12,5 jaar geleden opende zij de deuren op de burgemeester Martenssingel in Gouda, daar hebben ze een jaar gezeten en verhuisden toen naar de winkel in de Wilhelminastraat. Hier hebben ze 10 jaar genoten van de knusse winkel, die eigenlijk steeds een beetje meer te klein werd. Het was tijd voor een nieuw hoofdstuk: de Stoofsteeg, inmiddels 1,5 jaar het thuis van Juffrouw Saartje.

De winkel is niet zomaar een winkel, het is een plek waar mensen altijd een warm welkom krijgen. “Ella: “het is hier soms net een praathuis, zo gezellig. Als je hier uit de ramen kijkt , krijg je een beetje een woonbootjes gevoel.”

Naast al het leuks wat er in de winkel te vinden is kun je er op donderdagochtend deelnemen aan de HaakInn, een gezellige club dames die samen de naalden in een steken (niet alleen wat haken betreft, maar ook hebben zij de handen in een geslagen om te helpen tijdens de verhuizing 1,5 jaar geleden, hoe bijzonder!).
Soms vind je bij Juffrouw Saartje een leuke workshop waar je aan deel kunt nemen. Zo is er al een stipworkshop, een workshop handlettering, werken met vilt en een moederdag workshop koekjes versieren geweest.
“Ella: helemaal bijzonder was het toen er een Deense vrouw een workshop kwam geven die heel de dag duurde. We maakten herinneringsboekjes, een soort journal, maar er kwam geen lijm aan te pas. Alles werd erin genaaid, heel gaaf! Je kunt haar vinden onder de naam Mitkrearum op Instagram.”


© Facebook Juffrouw Saartje

Ella, Suus & Lenny verkopen in hun winkel alleen wat zij zelf mooi vinden, soms zijn ze het dan ook niet eens met wat de ander nu weer heeft ingekocht, maar dit maakt de collectie alleen nog maar unieker. Merken die je bij Juffrouw Saartje kunt terugvinden zijn o.a: Rice, KitschKitchen, Mechato, Assembli, CasaMaria, Lammers&Lammers, Storytiles en ALittleLovelyCompany. Naast al deze mooie merken is er ook altijd een ruim aanbod aan bijzondere wenskaarten (loop je zomaar ineens tegen een behaarde oksel aan ;-)) en hebben zij 2e hands en vintage kringloopgelukjes te koop!

  

  

 

Juffrouw Saartje werkt ook samen met mensen uit de regio, deze mensen mogen hun handwerken verkopen in de winkel. Hiervoor hoeven zij geen plekje te kopen zoals in veel conceptstores, maar zo geeft Juffrouw Saartje beginnende ondernemers een kans om te groeien en om zich te laten zien. Er zijn zelfs aan goede doelen gedacht, zo wordt het stipwerk (zie foto hieronder) gedoneerd aan het VOK en wordt er haakwerk verkocht voor het KWF.

Je snapt nu misschien wel waarom ik gek ben op deze bijzondere winkel. Ik zou zeggen loop eens binnen, al is het alleen maar om van de sfeer te genieten en laat je kleurrijke hart zich vullen met 1000 zonnestralen!

Juffrouw Saartje
Stoofsteeg 19
2801 JR Gouda

Geopend: di t/m za van 10:00 – 17:00

Natuurlijk kun je Juffrouw Saartje ook volgen op Instagram & Facebook.

Liefs,
Melanie – Mevrouw Wiebelkont.