snackpuzzel voor paarden

Workshop, blij op de wei

Datum: 30 juli 2022
Tijd: 13:00 – 16:00
Locatie: Lexmond
Er is ruimte voor 10 personen

Tickets en info

Een gezonde paardenweide, hoe ziet die er nou precies uit? En wat doe je als je wei niet zo optimaal blijkt te zijn? Welke onkruiden en grassen groeien er allemaal en wat zie je het liefst? Tijdens deze workshop in samenwerking met Harmke van Horse & Habitat laten we je kennis maken met diversiteit op je paardenweide en hoe je deze optimaliseert tot een gezonde weide waar jouw paard veilig op kan grazen. 

De workshop wordt gehouden bij mij op locatie in Lexmond. Sinds november staan onze paarden hier bij iemand aan huis. Onze paardenweide is jarenlang stukgelopen in de winter en dat kun je goed terugzien aan hoe de weide er nu bij staat. De weide is jaarlijks bemest geweest met paardenmest en sinds dit jaar krijgt de weide meer rust. Waarom we hiervoor hebben gekozen leg ik je samen met Harmke uit tijdens de workshop. Ik wil je meegeven hoe belangrijk een goed weidemanagement is en welke gevaren er op de loer liggen bij een onbalans op de weide of een slechte timing qua fructaan en suikers. Helaas kan ik namelijk ook meepraten over een hoefbevangen paard. 

Wat ga je leren? 
– Wat is de beste tijd om jouw paard te laten grazen? 
– Hoe herken je disbalans in je weide?
– Hoe kun je jouw weide (ook als deze gehuurd is) optimaliseren? 
– Waarom is strookbegrazing een goed idee?
– Waarom is lang gras beter dan kort gras? 
– Welke planten en kruiden zien we graag op de wei en welke niet?

En nog veel meer! Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen. 

Er zijn slechts 10 plekken beschikbaar dus bestel je tickets vandaag nog en zorg dat je kan gaan bouwen aan een gezonde paardenweide voor jouw beste vriend! Het precieze adres ontvang je na aanmelding. 

 

Workshop: Blij op de wei

door | jun 2, 2022

Heb jij jouw ticket al?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Meer blije paarden!