Horses & High tea

Hoe vaak ik wel niet de opmerking krijg: “mijn paard kan niet aan een fotohalster stil staan”.. Ik dacht laat ik daar eens wat meer over vertellen. Ieder paard kan wat mij betreft aan een fotohalster staan, maar het begint bij jezelf. Hieronder deel ik een aantal tips die jullie hiermee kunnen helpen!

Dit gaat jullie helpen!

Rule number one: Ken je paard!
Als je weet dat je paard van nature niet goed is op vreemd terrein of überhaupt niet graag stil staat dan is het eerst tijd om hieraan te werken. Ga lekker aan de slag met grondwerk en het in verbinding komen met je paard.

2. Heb geduld
Jouw paard is van nature een vluchtdier, wees je daarvan bewust. Training vergt tijd en geef je paard dit ook. Kon jij vroeger de tafel van 4 meteen uit je hoofd? Vast niet. .(super knap als je dit wel kon trouwens, maar overal hebben we uitzonderingen in haha). Neem iedere dag even 10 minuutjes om te werken aan het stilstaan en begin ruim voordat je jullie shoot hebt gepland. Start met een gewoon halster, dan een touwhalster en daarna wellicht zelfs al een fotohalster als je die hebt en je merkt dat het goed gaat.

Ik weet dat je het kan!

3. Werk vanuit positiviteit
Echt waar, ik zie het bij Luus ook. Werken vanuit positiviteit brengt zoveel meer! Zodra ik haar beloon met mijn stem en soms ook wat (gezond) lekkers is de drive om samen te werken veel meer aanwezig. Denk zelf maar eens aan de woorden: “dit doe je niet goed, je moet het zo doen, luister nou eens een keer” óf aan de woorden: “knap gedaan, wauw ik ben trots op je, zullen we samen nog een stapje verder, ik weet dat je het kan!” Wat roepen beide bij je op? Juist! Jouw paard herkent dit ook.

4. Laat je niet gek maken
Denk je dat alle paarden echt de hele shoot stilstaan voor die mooie plaatjes? Hell no. Daarvoor is die verbinding weer zo belangrijk. Als jij ziet (of ik als fotograaf) wanneer het even teveel wordt voor jouw paard dan loop je gewoon even een rondje om eventuele spanning los te laten. Laat je dus niet gek maken door wat je ziet. Het zijn allemaal moment opnames. Natuurlijk zijn er ook paarden die wel goed stil kunnen staan, maar ieder paard is anders. Net als ieder mens.

Last but not least: vertrouwen
Dit is jouw moment, nee.. jullie moment! Zorg hoe dan ook dat je geniet. Wordt niet gefrustreerd en laat het plezier voorop staan. Waarom wilde je die mooie foto’s? Omdat je zo gek bent op je paard natuurlijk. Laat de liefde spreken! Ga niet onnodig veel druk veroorzaken op een fotohalster, dit kan namelijk veel meer snijden dan een regulier touwhalster. Heb vertrouwen, in jezelf en in je paard. Als fotograaf zijnde heb je soms maar één seconde nodig om dat mooie shot te maken. Vertrouw dus ook op ons! Liever drie keer een extra rondje lopen en alles vanuit ontspanning doen dan een opgefokt paard en eigenaar, want dat is wat je terug gaat zien op de foto’s.